محشي الباذنجان
على الطريقة المصرية
المقادير:
- بصله كبيره مفرومه
- 2 م كبيره سمنه
- 2م كبيره زيت
- عصير طماطم تقريبا لتر ونص
- 3 م كبيره صلصله بندورة
- ملح وفلفل وبهارات
- خضره(شبت وبقدونس وكسبره)
- حبه ففلفل رومى كبيره
- 2.5 ك رز مصرى مغسول
- وباذنجان مقور
الطريقة:
1- نبدا بالخطوات الاول نحمر البصل فى السمنه والزيت
2- لحد مايبقى بالشكل ده نضيف عصير الطماطو والملح والفلفل والبهارات وصلصه الطماطم
ونسيبها لحد ماتتسبك.
3- وبعد كده نفره الخضره مع حبه الفلفل فى الكبه ونضيفهم على البندورة ونقلب ونضيف الرز المغسول
4- ونقلب لحد ما يختلط كويس ونقفل النار
5- ونكون غسلنا الباذنجان المقور وحطيناه يصفى ميته ونبدا بالحشو
6- انا بحط الحله واقفه عشان يبقى مرصوص كويس بالشكل ده لحد ما نخلص الكميه
7- نضيف عليه شوربه فراخ او لحمه لحد ربع الحله كده ونحطه على نار عاليه
إلى أن يبدا فى الغليان بعد كده نهدى النار لحد ما يستوى ونقدم معاه فراخ محمره
=========
منقول